Jednodnevni rafting “Brštanovica – Durmitorski prsten”

Pred Vama je izuzetan, jednodnevni, kombinovani izlet isprepletan kontrastima visokoplaninskih vrhova Durmitora i pitomih pašnjaka Pivske planine, tirkiznih voda Pivskog jezera i dubokih kanjona rijeka Pive i Tare.

Rafting se izvodi na poslednjem dijelu Tare između kampa »Brštanovica« i »Šćepan polja« u dužini od 18 km, na kojem Tara i Piva udružuju svoje vode čineći Drinu.

Osjetićete žestinu tridesetak bukova najatraktivnijeg dijela Tare, kupati se u hladnoj vodi zelenih virova, fotografisati i iznad svega se nezaboravno družiti.

Nakon raftinga, uživaćete u čarobnim pogledima sa mostova na rijeci Pivi i Pivskom jezeru, sa čuvene brane »Mratinje« koja je sa svojih 220 m visine dugo bila najvisočija u Evropi.Pružiće Vam se prilika da na Pivskoj planini, pola sata odjašete na konjima do obližnjih vrhova.

Uživaćete u nacionalnim specijalitetima i gostoprimstvu stanovništva Pivske planine i Durmitora…

Doručak je organizovan u kanjonu rijeke Sušice, a ručak u mjestu Trsa na Pivskoj planini.

Na izlet se polazi iz Kolašina, Mojkovca ili Žabljaka u ranim jutarnjim časovima.Povratak je oko 21.00 čas.Učesnici izleta su dužni sa sobom ponijeti adekvatnu garderobu, kapu i zaštitnu kremu protiv jakog sunca. Kompletnu opremu za rafting obezbjeđuje organizator.